Jag och Sofie har startat Muskelhjälpen. På vår Facebooksida skriver vi:

Spinal Muskelatrofi är en ärftlig neuromuskulär sjukdom. Barn med SMA typ 1 kvävs till döds av muskelförtvining, oftast redan under det första levnadsåret. Genom att stödja Muskelhjälpen bidrar du till forskningen och vi är ett steg närmare att rädda barnen som idag inte kan leva med sin SMA.

Vi som driver Muskelhjälpen heter Emma Jönsson och Sofie Svärd. Vi har båda personlig koppling till SMA. Det finns olika typer av SMA. Muskelhjälpen fokuserar på den allvarligaste varianten, typ 1, som sällan är förenlig med ett långt liv. Vårt mål är stärka de allra svagaste musklerna så att SMA inte släcker liv.

Genom Muskelhjälpen kommer vi att driva olika projekt där alla har samma mÃ¥l – att hjälpa forskningen framÃ¥t och rädda barnen utan muskler.

Gilla och dela så hjälper du oss en bit på vägen!

Vill du hjälpa Muskelhjälpen och forskningen framåt, skänk en peng!

SEB
Namn på konto: Muskelhjälpen
Clearingnummer: 5694
Kontonummer: 0322612

Med stort engagemang,
Emma och Sofie

Och det är så det är. Vi vill inte att små barn ska dö i Spinal Muskelatrofi.

Vi vill att alla ska känna till SMA och våra fina SMA-änglar och följa med oss på vägen. Längs vägen kommer vi genom Muskelhjälpen att göra många olika saker där vi kommer att behöva just dig. Och när vi är i mål har vi hjälpt forskarna en liten bit framåt för att kunna stärka de allra svagaste musklerna.

Är du med?

Gå in och gilla vår Facebooksida. Dela den bland dina vänner. Skriv om den på din blogg. Prata om den på familjemiddagen. Skicka ett sms och berätta för din kusin. Ring och berätta för farmor. Sprid Muskelhjälpen på alla vis du vill och kan.

Hjälp oss att rädda barnen utan muskler.

Klockan: 20:59 | Kategori: Allmänt, foto, SMA | 1 kommentar »

En kommentar

  1. Anki / Alice mormor skriver:

    Ni skriver så fint och så gripande om Muskelhjälpen! Om fina Alice och fina Freja. All heder åt er för ett så viktigt initiativ. Kram från Alice mormor

Kommentera

* Obligatoriskt