2014-01-13 måndag

Förmån att bli gammal

Jag har aldrig förstått det där med åldersnoja. Som om ju äldre vi blir desto snabbare dör vi. Ja, många dör som gamla, men vad som helst kan inträffa på vägen dit. Jag kan inte tycka att det känns vettigt att fokusera på att det vore hemskt att bli gammal. Det är väl det vi vill? Att få leva ett långt och lyckligt liv?

Jag skulle vara lycklig om jag fick bli gammal. Det känns som en stor fet förmån varje gång jag fyller år. Idag har jag fått leva i hela 22 år!

Livet är lite extra tufft just nu, sedan jag fick mat i lungorna innan jul har jag hostat allt mer och den senaste veckan har det eskalerat. Gångerna jag kämpat för att få luft har blivit fler och i förrgår var jag riktigt dålig. Både krafterna och luften tog slut och lungorna fylldes av slem. Jag är medveten om att det är både jobbigt och farligt för mig. Men jag lever. Jag kämpar lite till. Det måste finnas en utväg.

Den bästa födelsedagspresenten vore helt klart rena lungor, men det går ju inte att fixa. Så det är bara för mig att fira livet, fira kärleken och hålla hårt i allt det vackra jag har i mitt liv! För det, det finns det gott om.

Klockan: 9:32 | Kategori: Allmänt | 3 Kommentarer »

3 Kommentarer

 1. Pappa skriver:

  Såå glad att du ser det vackra med livet och som vanligt har du rätt att det är en förmån att bli gammal. Man går i gamla spår istället för att tänka om och uppskatta det vi verkligen har som är bra och inte fokusera på allt dåligt. Love You!

 2. thile skriver:

  Emma, du er så livsklok, jeg beundrer deg, det har jeg alltig gjort, de årene jeg har kjent deg ☆ ♡
  Gratulerer med de 22 år!

  Klemmer

 3. Caroline Lindqvist skriver:

  Hej Emma min vän!
  Jag skrev till dig på Facebook tidigare idag, men jag kunde inte låta bli att gå in på din fina blogg och lämna ett avtryck här också :). Jag har följt dig på bloggen i några år nu och varje gång jag går in hit så slås jag av den enormt fantastiska drivkraften du har att hjälpa andra medmänniskor jag blir glad och varm när jag läser allt du skriver. Tänk om fler ungdomar hade ett så stort varmt hjärta som du *ler*.
  Vi är så lika på många sätt du och jag, jag försöker också hjälpa människor som behöver hjälp och stöd och jag försöker också tänka på det fina vi har i livet istället för att tänka på det som är jobbigt.

  Jag är glad att få ha dig som vän Tack! Jag vill också berätta att jag vet precis vad du går igenom just nu, jag genomgick samma sak för ett år sedan och mådde jätte dåligt men jag kan trösta dig med att Nu när jag fick min trach och respirator så börjar det gå åt rätt håll trots att det var ett tufft beslut att ta så börjar jag få livskvaliten tillbaka :).
  Tack än en gång för råden med PEGen jag har fått ett annat fabrikat av sondmat Nutricia Standard Fiber och mår mycket bättre.

  Kramar din vän Carro <3

Kommentera

* Obligatoriskt