Sudda och börja om på noll. Ja, jag har ju haft samma presentation här i flera år. Det märks att jag förändrats för jag använder inte ens språket på samma vis nu som då. Så vem är jag då egentligen?

Som person är jag rastlös och social, pratar mycket och lyssnar gärna. Vill helst ha mÃ¥nga bollar i luften samtidigt och har inte förstÃ¥tt innebörden av ordet ”vila”.

Emma heter jag och jag är 20 år gammal. Bor i en egen lägenhet i Kristianstad men har familjen kvar i Bromölla. Min familj består av min lillebror Daniel, pappa Magnus, pappas sambo Eileen och hennes barn Martinette, Junior, Mitch och Eddie. Två av hennes barn bor i Malmö, Mitch hos sin pappa och Martinette med sin man Henke och deras två barn Santino och Mabelle.

Jag tog studenten i våras efter fyra år på Riksgymnasiet för rörelsehindrade här i Kristianstad. Jag jobbar nu som Ambassadör på Furuboda KompetensCenter och syftet med det är att åka ut och informera om livet med en funktionsnedsättning.

Jag har en neuromuskulär sjukdom som heter Spinal Muskelatrofi typ 2. Den innebär att jag är svag i alla kroppens viljestyrda muskler och den största problematiken är lungorna och andningen. Jag har också svårt att tugga och svälja och därför har jag en knapp på magen som jag sondmatas genom. Det är det bästa beslutet jag tagit i hela mitt liv, att sätta knapp. Hade jag inte fått knappen hade jag inte överlevt, det förstår jag nu i efterhand. Min läkare utnämnde mig till knappambassadör, jag pratar gärna gott om knappar!

Jag svarar gärna på frågor. Har du några så hör av dig! Lämna din mailadress så svarar jag till den. Du kan skriva i min gästbok eller i kommentarsfältet till något inlägg.

Ha det gott!

//Emma, september 2012